Gregory Hill Preschool

 
 
Gregory Hill Preschool

Gregory Hill Preschool

Denver, Colorado

Overview:

Bienenstock Natural Playgrounds worked with the team at Gregory Hill Preschool to create a sensory-rich outdoor learning environment for their childcare space.

Located in a suburb of Denver, Colorado, Early Learning Center at Gregory Hill is a preschool that focuses on three to five year old at-risk children. With over 300 students currently enrolled, the need for high quality outdoor play was recognized. Bienenstock assisted the school to procure grant funding and designs were created to maximize the accessibility, play value, and play area capacity. Unused areas of the current playground were renovated into a natural and accessible playscape. The teachers expressed the need for more sand play and an area where non-verbal students could hang a picture board. Bienenstock provided wall mounted chalk boards, wheelchair accessible sand table, accessible path with topography and surface variation, barrier free entries into two play areas for access to the ADA accessible climber and swing, as well as much needed shade. Construction is anticipated to be completed in the summer of 2023.

Age Group:
Infant / Toddler / Preschool

Location:
Denver, Colorado

Gregory Hill Preschool